Sázavský klášter - Podzimní tvůrčí a poznávací dílničky u sv. Prokopa nejen pro rodiče či prarodiče s dětmi

Přijďte k nám na podzimní tvůrčí dílny s lektorkou Martinou. Ideální čas pro celou rodinu nebo prarodiče s vnoučky, seniory samotné nebo i hravé dospělé strávit čas u nás zábavou, poznáním, živou komunikací a dárečkem, který si vyrobíte hand-made jen u nás :-). 

Během první části programu pobudete v krásném barokním refektáři a dozvíte se nejzajímavější příběhy ze života sv. Prokopa tak, jak o nich "vypráví" nástropní malba a jeden z obrazů. Projdete se ambitem kde se pokocháte jinými příběhy právě odkrývaných nástěnných maleb. Možná i nakouknete do běžně nepřístupné opatské kaple.

V druhé části programu Vás čeká pestrá tvůrčí dílna na téma Klášterní lékárna. Léčivé bylinky budete moci poznávat všemi smysly. V závěru programu si vyrobíte speciální záložku z usušených kvítků okolní svatoprokopské krajiny, kterou si odnesete s sebou.

Druhou část programu si ale můžete zvolit podle Vaší preference a šikovnosti za jinou dle výběru: na tričko si vytvoříte batiku podle originálních šablon svatoprokopský motiv, či si vyzkoušíte psát kaligrafickým perem nebo husím brkem Vámi zvolený text na svitkový papír, který si opatříte pečetí. Další variantou je např. malba na sklíčka speciálními sklářskými barvami nebo si vyryjete technikou gravírování svlj vlastní obrázek na skleničku. Všechny pomůcky a nástroje jsou na místě k dispozici.

Každý z Vás si tak z programu odnese pro sebe nebo pro někoho blízkého vlastnoručně vytvořený originální dárek.

Těšíme se na Vás :-).

Změna programu vyhrazena.

Důležité je přijít na program včas, nejdéle v 10:10 hod. Rezervace je doporučená, ale není nutná. Počítejte ale s tím, že ve skupince může být max. 12 osob.

Rezervace jsou možné telefonicky: 725 875 946 nebo mailem sazava@npu.cz nebo osobně.